Introduktion til Camino de Santiago

Introduktion til Camino de Santiago

Selvom Camino de Santiago, eller Way of St James, traditionelt har været en religiøs pilgrimsrejse, vælger mange mennesker den som vandreferie af andre årsager. Nogle går vejen for fitness og som et personligt mål på deres rejse til bedre fysisk sundhed. Andre vælger at gå Camino for de mentale fordele ved at tage stikket ud af deres daglige liv, så de får tid til fred og selvudvikling. For mange er det en chance for at rydde hovedet eller at føle en forbindelse med naturen.

 

Mens dem, der rejser på Caminoen af ​​religiøse årsager nu er i mindretal, er folk, der går på Caminoen, stadig kendt som pilgrimme eller ‘peregrinos’. Folk går i grupper, alene eller sammen med en partner. Det er også muligt at rejse Camino på cykel. Caminoen er kendt for sin følelse af fællesskab og omgængelig atmosfære.

 

Pilgrimme, der går forbi, vil hilse på hinanden med en velkomst af ‘Buen Camino!’, Løst oversat som ‘Hav en god oplevelse på Caminoen’, og derfor starter samtaler med fremmede let.

 

Der er mange forskellige Camino ruter

Camino de Santiago er ikke bare en rute, men et netværk af ruter. I løbet af middelalderen gik tusinder af pilgrimme fra deres hjem for at valfarte til Santiago de Compostela. Dette banede vejen for mange forskellige ruter i hele Europa, der alle kom sammen for at ankomme til byen omkring katedralen i Santiago de Compostela.

En undtagelse herfra er Finisterre ruten, der begynder i Santiago, og går mod kysten til Cape Finisterre eller ‘Verdens ende’, som den blev kendt i oldtidens romertid.

Camino de Santiago har været en pilgrimsrute i mere end 1.000 år, og der er endda tegn på, at der var en rute her i førkristen tid. Denne tidligere romerske handelsrute – som fik kaldenavnet Mælkevejen, da den synes at pege i samme retning som galaksen – førte til, hvad folk troede var jordens ende.

Der er meget mere at sige om Caminoen, og det er helt sikkert noget vi kommer til at følge på GeFarlichs adventure- og rejseblog. Vi håber, at du fik lidt mere viden om, hvad denne rute er og ikke er. Der er nemlig mange der misforstår de mange begreber. Vi glæder os til at undersøge mere om Camino de Santiago netværket, og det er helt sikkert noget, som mange mennesker, der elsker at vandre, kan få glæde af.

Tak fordi du læste med, og hvis du kommer afsted, så må du have en fantastisk rejse!

 

 

 

 


Posted in Blog by with comments disabled.