Turguide til den tjekkiske hovedstad Prag

Denne artikel vil forsøge at give en komplet og god guide til, hvad du skal se som turist, når du besøger smukke Prag. Den tjekkiske hovedstad som teoretisk set blot er et stenkast fra den danske grænse. Rent faktisk kan man på cirka 12-14 timer nå til Prag i bil – og man kan desuden flyve dertil på under 1,5 time fra Billund Lufthavn. Ja, man når knapt at registrere, at man befinder sig flere kilometer over jorden, før man atter har fast grund under fødderne igen.

 

Karlsbroen – den verdensberømte bro

 

Denne verdenskendte bro forbinder de to bydele, der adskilles af floden, Vltava. På broen finder man ofte både musikanter og gadesælgere, der sælger alt muligt. Du kan eksempelvis blive malet udover den smukke flod. Broen er i sig selv en oplevelse at gå på og man bør afgjort passere den, når man besøger den tjekkiske hovedstad.

 

Det dansende hus – så snurrer alting næsten rundt

Midt i Prags pæne gader findes det såkaldte dansende hus. Man kan i et splitsekund blive i tvivl om, hvorvidt man fik snaps til middagsmaden, idet huset ser skævt ud. Bare rolig. Det ér skævt. Et sjovt og meget anderledes syn, man sjældent har set før. Det kan betragtes i flere minutter og er aldrig et kedeligt besøg.

 

Sankt Vitus Katedralen – et religiøst paradis!

Denne romerske-katolske kirke er i sig selv et særsyn. Flere beskriver katedralen som den smukkeste, de har besøgt. Kirken er cirka 60 meter høj og kan desuden prale af at være cirka 124 meter lang. Med andre ord fylder den godt. Stedet er smukt, fredeligt, roligt og storslået. Jeg vil derfor anbefale alle at lægge vejen forbi katedralen, der er placeret i den centrale del af Prag.

 

Prags borg – et majestætisk syn

 

Krydser du Karlsbroen vil du støde på Prags Borg – bevares, du kan selvfølgelig også have hotel på denne side af floden, hvorfor du naturligvis ikke skal passere den verdensberømte bro for at få syn for sagen. Borgen har huset flere statsoverhoveder og er pt. hjemsted for den tjekkiske præsident. Borgen har en utrolig historie og har lagt murer, gulve og grund til flere store begivenheder – særligt af politisk karakter. Man kan både nyde borgen indefra og udefra. Jeg mener, at der er entrépris for at komme ind bag de store murer. Dog er det pengene værd. Desuden er der den smukkeste udsigt fra borgens placering på toppen af bjerget.

 

Så glæd dig til at være turist i Prag. For her kommer du til en by med et hav af oplevelser. Og så gør det jo heller ikke ligefrem noget, at du også kan både spise og bo billigt der.

 


Posted in Blog by with comments disabled.