Hvor skal jeg overnatte på min vandretur?

Når du gerne vil begive dig ud på en længere vandretur over flere dage, så er det meget vigtigt, at du får planlagt godt, hvor og hvordan du kunne tænke dig at overnatte. Og der er rigtig mange forskellige måder du kan gøre det på, hvilket vi gerne vil fortælle mere om i denne artikel. 

 

Du kan også altid gå ind på https://vandretips.dk/ for at finde mere inspiration til lige netop din vandretur. 

 

Overnatning på vandrehjem 

Rundt omkring i landet vil du kunne finde en hel del vandrehjem, hvor det er muligt at få en seng, når du kommer forbi for at sove. Ofte koster det omkring 100 – 200 kroner for en overnatning, og du kan selvfølgelig risikere, at der er fuldt optaget, når du kommer frem.

 

Men mange vandrere herhjemme benytter sig af denne glimrende mulighed. Også i udlandet vil du kunne checke ind på de såkaldte herberger, som f.eks. er en stor del af pilgrimstraditionen. 

 

Du kan som en lidt mere luksuriøs udgave af vandrehjemsmodellen også booke dig ind på kroer, bed and breakfast og lignende. Dog kræver det, at du har bestilt i forvejen, og så er det også en væsentligt dyrere løsning.

 

Passer denne form for overnatning godt til dig, så slipper du også for at bære på liggeunderlag, telt og i nogle tilfælde sovepose. Du skal altså ikke bære rundt på så tung en rygsæk, hvilket også for mange er at foretrække.

 

Overnatning i shelters 

Der bygges stadig flere og flere shelterpladser rundt om i den danske natur, og de bliver også benyttet flittigt. Dette er også en rigtig god løsning i forhold til overnatningsmuligheder på din vandretur. Især hvis du elsker det primitive friluftsliv.

 

Det fede ved shelterløsningen er, at du ikke skal slæbe rundt på et telt, så du kan stadig have en forholdsvis simpel oppakning. Dog skal du være opmærksom på, at shelterpladserne kan være optagede, når du kommer frem, så du skal være der i lidt god tid. Især hvis det er midt i ferien, du tager på tur. 

 

Tag teltet med

Alternativt kan du tage et telt med, så du er sikker på, at du har en overnatningsmulighed, hvis nu du kommer frem til en optaget plads. 

 

Teltet kan godt være lidt tungt at bære rundt på, men der findes efterhånden mange solide letvægtstelte. Det kan være en god backup at have med, så du ikke behøver at gå 5-10 kilometer længere, end hvad du havde regnet med, bare fordi der ikke er plads. 

 

Alt i alt så skal du naturligvis tænke på, hvordan du kan lide at være ude i naturen, for hvis ikke det primitive friluftsliv med hårde liggeunderlag og en trøje som hovedpude ikke er dig, så bør du nok kigge i retning af den mere opgraderede løsning.  

  


Posted in Blog by with comments disabled.