Find den rigtige sovepose til turen

På en outdoor tur med overnatning, kan man ikke komme udenom at skulle medbringe en sovepose. Selvom det kan friste at tage den varme dyn med, anbefales det ikke. Den fylder utrolig meget kan meget nemt blive våd og klam om natten.

Når du skal vælge din sovepose, er der mange ting der skal overvejes. Det er bl.a. materialevalg, komforttemperatur, vægt, type af fyld og andre praktiske features. Der findes sovepose på mange forskellige budgetter. Hvis det er din første outdoor tur, findes der mange prisvenlig sovepose, der er i fin kvalitet til en god pris. Er du derimod en erfaren til rejse og outdoor liv, kan det godt betale sig at købe en mere high-end sovepose. Soveposer i den højere prisklasse er ofte letvægts sovepose, der kan pakkes kompakt sammen.

 

En god sovepose er nødvendigt for en god nats søvn, og blive dit trygge hjem og natten. Den rette sovepose sikrer at du får en god og varm nat, så du kan være friskt og oplagt til den følgende dag. Det vigtigste udstyr til en god søvn i naturen er en passende sovepose og liggeunderlag.

Hvor varm skal soveposen være?

Når du skal vælge din sovepose, er der en række ting at overveje. Første og fremmest er det nødvendigt at undersøge temperaturen og klimaet, der hvor du skal overnatte. Det er af stor betydning for hvilken sovepose du skal vælge, da det er afgørende for komforttemperaturen. Komforttemperatur betyder den laveste temperatur, hvor en almindelig person kan ligge afslappet og behageligt i soveposen. Flere steder er soveposer inddelt i kategorier omtalt som sæsoner. Jo flere sæsoner soveposen er egnet til, jo varmere er den og kan bruges flere sæsoner om året.

 

Til et sheltertur i Danmark i sommermånederne, kan du nøjes med en 1-2 sæsons sovepose. Hvis du skal bruge en sovepose til vinterbrug, skal du gå efter en 4 sæson sovepose, som er en helårssovepose/vintersovepose. Til de helt kolde nætter med lave minusgrader, kan du med fordel vælge en dunsovepose. En dunsovepose er varm, uden at veje for meget. Dunsoveposer kan komprimeres til at fylde minimalt. Selvom der er mange fordele ved dunsoveposer, er det også en dyr sovepose. Du vil ofte kunne nøjes med en varm vintersovepose, selvom den er tungere.

 

Det er vigtigt at vælge den rette sovepose, for at få den bedste nattesøvn. En kold nat giver en dårlig søvn, og kan være med til at ødelægge outdoor turen, bliv klogere på soveposer.


Posted in Blog by with comments disabled.